CATIA V5 Modellerinde Model Değişikliklerini Karşılaştırma ve Doğrulama

CATIA V5 modellerinde model değişikliklerini kontrol etmek ve bulmak, özellikle büyük tasarım projelerini içeren ve birçok tedarikçiyi ilgilendiren endüstrilerde çoğu zaman göz korkutucu bir görev olabilir.

Bununla birlikte CAD datalarındaki değişikliklerin (gerek 3D modeller, gerekse 2D teknik resimler olsun) her zaman için doğrulanması ve belgelenmesi gerekir.

CAD Datalarının Değişiklik Taleplerini Etkin Bir Şekilde Doğrulama ve Belgeleme

Büyük bir CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım) datasında bir açıklama değiştiğinde, bunu nasıl takip edeceksiniz? Kusursuz bir belgeleme süreciyle bile, her küçük değişikliğin tanındığına dair gerçek bir kanıt var mı? Yoksa tamamen insan etkileşimine güvenmek zorunda mı kalacaksınız?

Çocukken “Farkı Bul” oyunlarını oynadığınızı hatırlıyor musunuz?
Aşağıda ki örneği bir deneyin.

CATIA V5 Modellerinde Model Değişikliklerini Karşılaştırma ve Doğrulama

10 farkı DA buldunuz mu? Tebrikler!
Neden aşağıdaki örnekte de değişiklikleri bulmaya çalışmıyorsunuz?

CATIA V5 Modellerinde Model Değişikliklerini Karşılaştırma ve Doğrulama
CATIA V5 Modellerinde Model Değişikliklerini Karşılaştırma

Sorun şu ki, bu örnekte neredeyse tamamen gözlerinize, CAD sisteminizin belli başlı özelliklerine ve mühendislik ortağınızdan gelen muhtemelen iyi belgelenmiş değişiklik talebine güvenmeniz gerekiyor. Peki ya küçük bir sorun; bir aleti veya bir dizi parçayı yeniden tasarlamanız yada yeniden üretmeniz gerekiyorsa? Herhangi bir şeyi yeniden tasarlamamız gerekip gerekmediğini bilmek yardımcı olmaz mıydı?

Ya mühendislik ortağınızın tasarım değişikliğinin (indeks) kendi tasarımınız üzerinde hiçbir etkisi yoksa? Herhangi bir yeniden işleme gerekip gerekmediğini ve tam olarak nerede değişikliklerin yapıldığını görmek için CATIA ‘da basit bir kontrol gerçekleştirseydiniz daha iyi olmaz mıydı?

CATIA için xCompare, tam olarak bu yaklaşım göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır.

xCompare, CATIA ‘daki her bir özelliği karşılaştırarak, taşınan geometriyi, boyut değişikliklerini, renk değişikliklerini, değiştirilmiş toleransları ve açıklamaları algılama özelliğine sahip bir parçada, üründe veya çizimde yapılan tüm değişiklikleri bulabilen, özellik tabanlı bir karşılaştırma yazılımıdır.

Değişiklik Raporlarının Hazırlanması

Birçoğunuz CAD datasında yapılan değişiklikleri şu ya da bu biçimde rapor etmek zorunda kalacak. Genellikle bu, büyük değişikliklerin ekran görüntülerini almayı, değişiklikleri açıklamak için kelime işlemcileri kullanmayı, PDF’leri oluşturmayı ve bunları bir PLM (Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi) sisteminizde saklamayı veya bunları mühendislik ortağınız veya müşterinizle paylaşmayı içerir. xCompare tam olarak bu noktada önemli bir yardımcı olabilir. İlgili bilgileri otomatik olarak doğrudan oluşturulmuş raporlardan erişmenizi sağlar. Tüm değişiklikler için, xCompare anlık görüntüler alacak ve bunları HTML tabanlı bir rapor ile farklılıkları size sunacaktır.

Ek olarak, xCompare, bulunan tüm değişiklikler de dahil olmak üzere, 3D modelinizi CATIA kullanmayan kullanıcılarla web tarayıcıları aracılığı ile paylaşmanıza olanak tanıyan bir 3D Raporda sunar.

xCompare hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Konular:

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir