Trend

Sertifikalı CATIA Uzmanı Nasıl Olursunuz?

Dassault Systemes onaylı dünyanın her yerinde geçeli olabilecek Sertifikalı CATIA Uzmanı Nasıl Olursunuz? Endüstri, Otomotiv, Havacılık sektörlerinde başta gelen Dünyanın en büyük şirketlerinin kullandığı CATIA programı için, son zamanların en sık sorulan sorulardan bir tanesi uluslararası geçerliliği olan CATIA sertifikalarını nasıl sahip olabiliriz sorusudur. CATIA nın specialist, expert ve master olmak üzere 3 farklı versiyonda sertifika çeşidi bulunmaktadır.

CATIA Spesyalist sertifikasını almaya hak kazandığınızda bir sonraki adım olan CATIA Expert sertifikasını almak için sınav başvurusunda bulunabilir. Şayet Expert sertifikası almanız durumunda da CATIA Master sertifikasını almak için başvuruda bulunabilirsiniz. Bu sertifikalara sahip olmanız, elbette ki çeşitli alanlarda iş fırsatlarına sahip olabiliyorsunuz anlamı da doğuracaktır. Detaylı bilgiyi dilerseniz CATIA Kursu gördüğünüz yerlerden de alabilirsiniz.

Sertifikalı CATIA Uzmanı Nasıl Olursunuz
Sertifikalı CATIA KURSU

Bunun dışında bilmeniz gereken diğer bir noktada, sahip olacağınız CATIA sertifikasının temelde 3 farklı versiyonu olmasına rağmen modüllere göre çeşitlilik gösterdiğidir. Yani farklı modüller için farklı temel sertifikalara sahip olabilirsiniz. Bu şu demek, örneğin part design ve assembly design için spesyalist, expert ve master sertifikaları alabileceğiniz gibi, yüzey modülleri için de ayrıca spesyalist, expert ve master seviyelerinde sertifika alabilirsiniz. Bu sizin düşündüğünüz çalışma ve uzmanlık alanına göre seçeceğiniz bir tercihtir.

CATIA Sertifikası Almak İçin İlk Olarak Nereye Başvuruda Bulunursunuz?

Hali hazırda, CATIA gibi bir çok programın uluslararası sertifikasını sınava girerek almanıza olanak sağlayan Person Vue şirketi aracılığı ile sertifika almak için sınav başvurusunda bulunabilirsiniz. İlgili linke buradan ulaşabilirsiniz. http://www.pearsonvue.com/dassaultsystemes/

Person Vue alternatif olarak, CATIA programının yaratıcısı Dassault System firmasının Yeni dönemde ortaya koymuş olduğu sertifika programına kayıt yaptırabilirsiniz. Ancak Türkiye için henüz resmi olarak yayınlanan bir eğitim merkezinin olmamasından dolayı malesef henüz Türkiye’den kayıt yapamıyorsunuz. İlgili Linkine buradan ulaşabilirsiniz. https://www.3ds.com/training/certification-program/

Sertifikalı CATIA Uzmanı olmak için Person Vue ‘ye Kayıt Nasıl Yapılır?

http://www.pearsonvue.com/dassaultsystemes/ ‘in ilgili linkinden giriş yaparak, kişisel bilgileriniz ile kayıt yapabilirsiniz. Kayıdınızı yaptıktan sonra sınava gireceğiniz size en uygun olan şehir ve saati belirleyerek sınav merkezi sayılan yerlerde sınava girebilirsiniz.

Person Vue CATIA Sertifika Sınav Ücretleri Nedir?

CATIA Spesyalist Sertifikası için ortalama ödeyeceğiniz tutar 250$ civarındadır. Person Vue sitesinden hangi sertifika sınavı için ne kadar ödeyeceğiniz ayrıca belirtilmektedir. Tabi ki kredi kartı geçerli.

Türkiye deki  Sınav Merkezleri Hangileri ve Neredeler?

Türkiye de büyük iller dışında çok seçenek olmamasına rağmen, ulaşabileceğiniz bir çok alternatif CATIA sınav merkezi bulunmaktadır. Örneğin Bilge Adam gibi. Aynı şekilde ilgili site üzerinden, size en yakın olan sınav merkezinden rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. CATIA Kursu gördüğünüz yerlerden de bilgi alabilirsiniz.

CATIA Sertifikası Ne İşime Yarar?

Uluslararası CATIA sertifikasına sahip olmanız durumunda, özellikle uluslar arası çalışan kurumsal şirketlerde iş başvurularınızda öncelikli olarak işe alınmanız, freelencer çalışmalarınızda vereceğiniz tekliflerde avantaj sağlamanız, bulunduğunuz konumda CATIA Keyuser ve danışman olmanız gibi bir çok farklı alanda, sahip olduğunuz sertifikayı avantaj olarak kullanabilirsiniz.

Sınav da Sorulacak Olan Soru Örnekleri Nelerdir?

Her sene düzenli olarak yenilelenen CATIA versiyon ve Releas ler ile birlikte soruların içerikleri de güncellenmektedir. Ancak sınav boyunca karşılaşacağınız soru tipleri, sorulma şekilleri, cevaplanması gereken süreler ile ilgili bilgi edinebileceğiniz soru örnekleri aşağıda ki linkden indirebilirsiniz. Her bir modül için, Spesyalist sınav süresi 105-120 dk, Expert sınav süresi 90 dk dır.

Umarım size faydalı bir makale olmuştur. Detaylı bilgi için CATIA kursu gördüğünüz bölümden Kurs için detaylı bilgi alabilirsiniz. 

İlginizi çekebilecek diğer yayınlarımız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir