Farklı Tasarım Bakış Açıları & Dizaynın Değişen Yüzü

Farklı Tasarım Bakış Açıları için değişim hızlanıyor.  Her alanda hızla değişen hayatımızın iyi şeylerle beslendiğini ve her şeyin tadını çıkarabilmek adına iştahımızın kabardığını söyleyebiliriz. Beklentileri artan topluluklar için artık biz; sıradanlığın ötesinde mükemmellik seviyesine ulaşmış tasarımlar yapmak zorundayız. Yeni ürünler satın alırken ki seçeneklerin çokluğuna ve her türlü platformdan ulaşabildiğinizi düşünürseniz (internet, büyüyen teknoloji marketleri gibi) öne çıkan kıstasların başta tasarım olmak üzere marka, performans, insan etkisi ve zevk olduğunu söyleyebiliriz.

CATIA FARKLI TASARIMLAR

Tasarımcıların bakış açısı, değişimin bilincinde olup, bu noktada şaşırtıcı yeni ürünler yaratmak olmalıdır. Yaratılacak yeni tasarımlar kullanışlı, estetik, performanslı, uzun ömürlü, üretim maliyeti düşük, kullanıcılar üzerinde etkili hatları olan, yaratıcı ve kalite kriterleri dikkate alınarak desteklenmelidir. Bu sayede günümüzün gerekliliği olan farklı tasarımların piyasada talep edilebilir bir hale gelmesi kaçınılmazdır. Aynı zamanda tasarım işi stratejik bir araç haline gelerek meydan okuma kriteri haline de dönüşmüştür.

CATIA FARKLI TASARIMLAR

Tasarım geliştirme sürecinin baş sıralarında bulunan sorumluluklarından bir tanesi özetlemek gerekirse “Kalite detaylarda gizlidir” sözünden geldiğini ve başarılı tasarımların temelinde detayların yattığını söyleyebiliriz.

CATIA FARKLI TASARIMLAR

Tasarlayacağımız her ürün, yenilikçi sürecin bir parçası olacağını, yeni bulgular ile desteklenebileceğini daha iyi ve daha ucuz olması gerektiğini düşünürsek; mühendislik ve üretimi zorlayacak olan yeni parça paradigmalarını ve üretim geleneklerini değiştirmek zorunda kalacağımızı da dikkate almamız gerekmektedir.

Günümüzde bir çok global marka bu yönde çeşitli çalışmalara ve başarılara imza atarak yaşayış tarzımızı değiştirebilecek tasarımlar yaratıp, yine hayata bakış açımızı değiştirmişlerdir. Markalar hem ürün tasarımlarında yenilikçi bakış açıları ile hem de ürünün sunumu ile alakalı yaratıcı düşünceler ile dünya genelinde büyük bir kitleyi kendilerine çekmeyi başarmışlardır.

İlginizi çekebilecek diğer yayınlarımız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir