Trend

Endüstrinin Uzmanları Tasarım ve İmalat Eğilimlerini Açıklıyor

Endüstrinin Uzmanları için 2019 hızla ilerliyor ve 2018’den itibaren teknolojideki gelişmeler, artırılmış gerçeklik (AR), sanal gerçeklik (VR), üretken tasarım, yapay zeka ve makine öğrenimi gibi teknoloji de dahil olmak üzere tasarım ve imalatta rol oynamaya devam edecek.

Geçtiğimiz Kasım ayında PTC, Frustrum’un yapay zekasını ve üretken tasarım yeteneklerini PTC CAD portföyüne ekleme planlarıyla, şirketin Frustum’u edindiğini açıkladı.

2018’de Dassault Systemes, mekanik tasarım yazılımı SOLIDWORKS’e üretken tasarım ekledi. Buna topoloji işlevselliği olarak atıfta bulundu. Benzer şekilde Siemens PLM Software, CAD yazılımı Solid Edge’e topoloji optimizasyonu ekledi.

Büyük şirketlerden, dört üretken tasarım üzerinde en büyük adım: Dassault Systemes, Siemens PLM Yazılımı, PTC ve Autodesk’ten geldi. Autodesk, 2017 yılında Netfabb katkı maddesi üretim çözümüne üretken tasarım yetenekleri kazandırdı. Andrew Anagnost, iki yıl önce Autodesk President ve CEO olarak liderliğini üstlendiğinden beri, kendisinden üretken tasarım, makine öğrenmesi ve otomasyon hakkında çok şey duyduk.

Anagnost, yakın geleceğe olan duyarlılığı bizimle paylaşıyor. İşte Anagnost’un 2019 için öngördüğü 3 eğilim.

“Üretken tasarımın bilgi işlem gücünün demokratikleşmesi nedeniyle, tasarımdan fabrikasyona kadar olan süreç, farenin tek bir tıklamasıyla kolaylaştırılıyor. Üretken tasarım, özellikle havacılık ve otomotiv endüstrilerinde erken benimseyenlerle başarı gördü. 2019’da, üretken tasarımın gücü biyomedikal ve hatta giyim de dahil olmak üzere ana akım endüstriler tarafından daha da benimsenecek.

Yakınsama. İmalat endüstrisi, 2019 yılında, tasarım ve imalat arasındaki siloların parçalanmasına yardımcı olan daha ileri teknolojilerle dijital dönüşümüne devam edecektir. Alet takımlarımız makine zekasından daha fazla faydalandıkça, sürecin başından beri farkında olan üretim yapan daha fazla tasarım göreceğiz. Bu, müşterilerimizin hibrit üretim gibi yaklaşımları daha kolay keşfetmelerine ve nihayetinde daha iyi ürünleri pazara daha hızlı getirmelerine olanak sağlayacaktır.

Robotlar ve İnsanlar. Eğitim robotları ve akıllı makineler için daha basit, daha sezgisel ara yüzler geliştirdikçe, işyerinde robotların çoğalması, esasen güvenilir meslektaşlarımız haline gelmesi söz konusu olacaktır. Çalışmayı tamamlama kabiliyetimiz güçlendirilecek, daha fazlasını, daha az kaynakla ve her zamankinden daha hızlı yapmamızı sağlayacak. ”

Diğer endüstri uzmanları ne söylüyor? Soru ve Cevapları aşağıda CIMdata Başkan Yardımcısı Stan Przybylinski ile okuyun.

2018’de ürün tasarımı ve imalatındaki trendler nelerdi?

Yeni olmasalar da, üretici tasarım ve topoloji optimizasyonu olgunlaşmaya ve uygulamalarını genişletmeye başlıyor. Örneğin, Altair Inspire ve Autodesk’te yapılan çalışmalar, aynı akıllı yöntemleri, sadece katkı maddelerinin ötesinde diğer üretim işlemlerine uygular. PTC yakın zamanda bu alana odaklanan bağımsız bir şirket olan Frustum’u satın aldı. Autodesk ayrıca üretim dışında üretken tasarım uygulamalarının bazı örneklerini göstermiştir. Bunların başlıcaları; mimarlık, mühendislik ve inşaatta (AEC) saha planlamasıdır.

Bu sonbaharda Siemens PLM Software, elektromanyetik bileşenlerin alt montajlarına parçaların ötesinde üretken teknikler uygulama niyetlerini açıkladı. Bu fikirleri çip ve elektronik tasarımına genişletmek için yapacakları çok iş var, ancak bu heyecan verici bir gelişme.

Diğer büyük haber ise ANSYS Discovery Live ve PTC ile ortaklıkları. Simülasyon ve analiz kullanımının, ürün kullanım ömrünün ön ucuna doğru genişlemesini, önceki onaylama kullanımından itibaren izlemiş olduk. CIMdata birkaç yıl boyunca simülasyonun demokratikleşmesinden bahsetti ve ANSYS’in yaklaşımı ileriye yönelik heyecan verici bir adım olduğunu gördük. Daha fazla simülasyon türünü desteklemek ve tam ölçekli teklifleriyle GPU sonuçlarının kalitesini arttırmak zorunda oldukları da aşikar.

2018’de hangi trendler 2019’a taşınır?

Üretken ürün tasarımı uzun vadeli bir çabadır. Keşfedilecek çok fazla üretim süreci var.

Ürün tasarımında ve üretiminde son 10 yılda neler değişti?

CAD verilerinin sistemler arasında taşınması kolaylığı rekabet ortamını değiştirdi ve anahtarlama maliyetlerini önemli ölçüde düşürdü.

Bu aksiyonun katkısı devasa olmuştur. Yüksek değerli bileşenlerin üretimine ve malzemelerin kombinasyonunu keşfetmeye yeni başlıyoruz.

Bundan 10 yıl sonra sektöre bakışınız nedir?

İnsanlar nihayet bulut hakkındaki endişelerini aşacak ve uygulamaya derinleşecektir. Bu sadece veri ve süreç yönetiminden daha fazlasını içerecek ve MCAD (mekanik bilgisayar destekli tasarım), CAM (bilgisayar destekli işleme), simülasyon ve diğer etki alanlarını kapsayacaktır.

Tasarım ekipleri için hangi teknolojinin ya da uygulamanın çok önemli olduğunu düşünüyorsunuz?

Fiziksel tasarım ve model tabanlı sistem mühendisliği arasındaki bağlantıların giderek daha önemli olacağını düşünüyorum. Akıllı bağlı ürünler, bu yöntemlerin tam olarak anlaşılmasını gerektiren karmaşık davranışlar sergileyecek sistemlerin parçalarıdır.

Ürün tasarımını ve üretimini etkileyen zorlukların neler olduğunu ve hangi teknolojiyi veya çözümü öneriyorsunuz?

Bence teknoloji yardımcı olabilirken, insanları ve şirketleri geride tutan süreç ve organizasyonel değişiklikler yapamamaktadır. Endüstriyel müşterilerimizin çoğu, çoğu insan Microsoft Word veya Excel tarafından sunulanların veya kullandıkları diğer yazılımı kullandığı için benimsemiş oldukları ürün yaşam döngüsü çözümlerinin yeteneklerinin yalnızca küçük bir kısmını kullanıyor.

Şirketlerden faydalanmalarını önereceğiniz özel kaynaklar var mı?

Yapılması gerekenleri tanımlamak için çevik yöntemler kullanmak gerekmektedir.  Kullanıcıların PLM kaderlerini belirleme konusunda, sistemlerini ve süreçlerini nasıl çalıştıracakları konusunda söz sahibi olmaları gerektiği aşikardır.

İlginizi çekebilecek diğer yayınlarımız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir