Trend

David Bowie ‘nin Aracı ICEM ve CATIA kullanılarak yaratıldı.

Müziği çok seven bir endüstri tasarımcısı olduğunuzu hayal edin. Bu tutkuyu birleştirmenin en ilginç yolu ne olurdu? Tabi ki David Bowie gibi bir sanatçıya aşıksanız onun onuruna bir araç tasalarlamak olabilir miydi?

Endüstriyel tasarımcı olan Takumi Yamamoto, en sevdiği sanatçılarından biri olan David Bowie nin onuruna bir araba tasarladı. Ve bizimle CATIA ve ICEM kullanarak nasıl tasarladığı hakkında değerli ipuclarını paylaştı.

9 yaşından küçük bir çocuk olarak Yamamoto, Bowie’nin müziğine aşık oldu. Yatak odasında ‘db’ harflerini içeren bir Bowie posteri vardı. Yamamoto ‘ya göre, o mektuplar araba rozeti gibi görünüyordu. Hem Bowie’nin müzik yeteneklerini hem de daha önce hiç görülmemiş bir şey yaratmak için kendi tasarım yeteneklerini onurlandırmak istedi.

yamamato-icem-surface-catia-natural-sketch-db-catia-grand-tourismo-5
Yamamato tarafından tasarlanan GT by Citroën

20 yıl boyunca bunu düşündü. Bu süre zarfında, otomobil sevgisinden ilham alan Yamamoto, profesyonel bir otomobil tasarımcısı oldu; Gran Turismo 5 için fütüristik “GT by Citroën” i tasarladı. Ayrıca endüstriyel tasarım fikirlerinin nasıl sunacağı ve ikonik otomobillerin tasarımına ilişkin tavsiyeler veren bir tasarım danışmanlığı kurdu.

db Konsept Otomobilin Hayata Geçişi

Uzun yıllar süren sıkı çalışmanın ardından endüstriyel tasarımcı Cyrille Ancely ve diğer profesyonellerle birlikte, Yakamoto’nun uzun süredir vizyonunu hayata geçiren konsept otomobil: 3D baskı ile hayata geçirilen bir konsept otomobil halinde geldi.

db araba icem surface catia natural sketch

Bir sanatçı öznelerini ifade etmek için boya veya kil kullanır; Yamamoto bir araba aracılığıyla Bowie’nin temsilini yaratmak istedi. Bunu yapmak için, Bowie’nin yıllar boyunca çok çeşitli çalışmaları ortaya koyduğu gibi, Bowie’nin karakterini temsil eden anahtar kelimeleri çıkardı.

DB nin Tasarımı

Tasarım, 3DEXPERIENCE platformunda ICEM ve CATIA Natural Sketch VR kullanılarak yapıldı. Bu, tasarımcılara fikirlerini doğrudan 3D ortamda görselleştirmeleri için yeni bir yol sağladı. Bu sürükleyici deneyim sayesinde, şeklin varyantlarını test etmek için kolay bir şekilde, doğru şekli bulmak için hızlı bir şekilde yüzeyler oluşturmak için farklı çizim tipleri kullanılabilir. Ancak sanal dünyada perspektifi anlamak farklı olabilir, bu yüzden takım 3DEXPERIENCE platformunun stereo yeteneklerini kullandı. Bu, insan ve bağlam ortamına izin vererek pahalı fiziksel bir mockuptan kaçınmanızı sağlayarak zaman kazandırır.

dawid bowie araba icem surface catia natural sketch

Şarkılar, parametrik tasarım yoluyla bir form değiştirebilir özellikler kazandırılabilir. Bu sayede hayatta olmayan Bowie ile işbirliği yapılöasının bir yolunu sağladı. Film müziğinden ilham alan şekiller ve desenler ses dalgalarını kullanarak dijital parametreler yaratıldı. Ancak bu sadece biçim hakkında değildi; Müzik aynı zamanda desenleri (beden, konum, yükseklik vb.) etkilemiştir. CATIA ekibi tarafından oluşturulan matematiksel kalıplar nihai tasarımda uygulanmıştır.

db araba icem surface catia natural sketch
Matematik, Müzik ve Tasarımın birleştirilmiş hali db konsept otomobil

Tüm bunlar sayesinde, araba sanal gerçeklik içinde yaratıldı. Bu kadar heyecan verici şey, yeterli değildi. Yamamoto onu hayata geçirmek istedi. Paris’te 2019 Uluslararası Otomobil Festivali’nde aracı sunma şansı verildiğinde bunu yapma fırsatı buldu.

DB nin 3D Yazıcıda Üretilmesi

Bu kadar heyecan verici olduğu gibi, önemli bir zorluk 3D yazıcıda bu hayali gerçekleştirmekti. Yakamoto, geleneksel üretim teknikleri kullanmak yerine arabayı 3D yazdırmak istedi, çünkü onun portre olduğunu ve 3D baskının projenin sanatsal yönüne daha uygun olacağını düşündü. Bunu yapmak için büyük bir 3D yazıcı gerekti. Ekip, otomobilin fiziksel temsilini oluşturmak için Massivit 1800’ü kullanmak için Marie 3D ile ortaklık yaptı.

Gösteride sergilenirken ekip, Bowie’nin karakterinin ve kariyerinin farklı dönemlerini temsil eden arabada bir gösteri oluşturmak için projeksiyon aydınlatmasını kullandı.

Üretilen otomobiller ve konsept otomobiller üzerine yaptığı çalışma arasında Yamamoto, yeni nesillere çocukken ilham vermeyi umduğunu söyledi.

Masaüstü resmi eklemek isteyebileceğenizi düşündüğümüz için sizin için bu özel resmi fazladan ekledik.

dawid bowie araba icem surface catia natural sketch

Daha falza oku:

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir