Trend

Dassault Systemes, 3DEXPERIENCE için IQMS’yi Satın Aldı

Dassault Systemes ’in 3DEXPERIENCE platformu, büyük SOLIDWORKS kurulum tabanına yönelik teklifini tamamlayarak, üreticilerin ticari operasyon platformu olma özelliğini taşıyor.

Günümüz Endüstri Rönesans’ında dijital dönüşüm isteyen dünyadaki 250.000 küçük ve orta ölçekli üretici, bu sayede müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için verimlilik ve çeviklik kazanabilirler.

Dassault Systèmes (Paris: DSY) bugün, önde gelen bir imalatçı olan IQMS’yi almak için kesin bir anlaşmaya girdiğini açıkladı. ERP yazılım şirketi, 425 milyon dolara. California merkezli IQMS’nin satın alınmasıyla Dassault Systèmes, 3DEXPERIENCE platformunu, ticari faaliyetlerini dijital olarak dönüştürmek isteyen küçük ve orta ölçekli imalat şirketleri için genişletiyor.

dassault systemes IQMS satin aldi
Dassault Systemes 3DEXPERIENCE

IQMS’nin yazılımı

IQMS’nin yazılımı; şirket içi EnterpriseIQ ve hizmet olarak WebIQ yazılımı, sipariş işleme, zamanlama, üretim ve nakliye işlemlerini gerçek zamanlı olarak dijital olarak bağlayarak orta pazar üreticilerine mühendislik, üretim ve iş ekosistemlerini yönetmek için çözüm sunmaktadır. IQMS’nin çözümlerini buluttaki 3DEXPERIENCE platformuna entegre ederek, Dassault Systèmes, bu üreticilerin, müşterilerine başarılı bir şekilde hizmet vermek için gereken işbirliğini, üretim verimliliğini ve iş hızını geliştiren operasyonlar için uygun bir sistem sunacak.

Üreticilerin çoğu SOLIDWORKS kullanıcısı olma özelliği taşımakta olduğu için, işletme büyüdükçe hızlıca ölçeklendirme esnekliği de kazandıracaktır. Mevcut durumda 3DEXPERIENCE platformu büyük ölçekli CATIA kullanan şirketlere yönelik bir çözüm olma özelliği taşımaktaydı ancak gelinin bu noktada CATIA dışında SOLIDWORKS kullanıcılarının da bu sistemden yararlanmasının önü açılmış oldu.

dassault systemes IQMS satin aldi
Dassault Systemes 3DEXPERIENCE

Buna paralel olarak, bu üreticiler, dünyanın en büyük sanal fabrikası olan Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE Marketplace’indeki büyük tasarımcı ve mühendis topluluğuna üretim bilgi birikimlerini ve hizmetlerini sunarak yeni iş fırsatlarına katılabilir ve değer yaratabilir hale gelecekler.

“Artık sanayiyi bir üretim aracı kümesi olarak değil, değer yaratma süreci olarak düşünmeliyiz. Bu sadece yıkıcı girişimler ve kurulu şirketler için değil, aynı zamanda yeni tüketici deneyimlerinin geliştirilmesine ayrılmaz parçalar üreten yüz binlerce ana üreticiye de uygulanıyor ”dedi.

Dassault Systèmes Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Bernard Charlès. “IQMS, üretim ve üretici ihtiyaçları hakkında derin bir bilgi birikimi geliştirmiştir. SOLIDWORKS kullananlara benzer şirketlere teklifimizi genişleten yeni bir iş çözümleri kategorisi oluştururken, IQMS’yi ekibimize bekliyoruz. Platform fenomenini kucaklayabilir ve bugünün Endüstri Rönesansında gelişebilir. ” açıklamalarında bulunmuştur.

dassault systemes IQMS satin aldi
Dassault Systemes 3DEXPERIENCE

Bugünün üretim ERP orta pazarının 2023 yılına kadar yüzde 7 ila 8 yıllık büyüme oranı ile 5 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir. Endüstri Rönesansı bağlamında, endüstrinin her yönünü dönüştüren çok çeşitli ve güçlü bir dijital teknoloji koleksiyonunun yakınlaşması, iş dünyasının 250.000 küçük ve orta ölçekli üreticisinin, giderek daha rekabetçi, küresel bir pazarda büyümelerini hızlandırmak için dijital dönüşüm yoluyla yeni üretim ve iş yapma yöntemlerini benimsemesi ve optimize etmesi gerekir.

Bernard, “Yıllardır işimiz, özellikle orta pazar üreticileri için inşa edilmiş kapsamlı destek ve eğitim hizmetleri ile desteklenen bir üretim ERP sistemi sunarak üretim müşterilerimizin başarısını en üst seviyeye çıkarmaktır. Dassault Systèmes’in bir parçası olarak, müşterilere operasyonel verimlilik ve etkinlik elde etmek için yeni yaklaşımlar sağlama ve bunu küresel bir erişim ile yapma konusunda sonraki adımları atabiliriz.” dedi.

SOLIDWORKS TABANINI KULLANIM

Dassault Systèmes, IQMS’nin, şirketin Profesyonel Çözümler küresel ortak kanalı tarafından sunulan ve desteklenen Dassault Systès’in SOLIDWORKS uygulamaları ile elde ettiği pazar ortası alandaki varlığından yararlanarak müşteri tabanını genişletmesine yardımcı olacak.
Westfall Technik, Inc.’in kurucusu Brian Jones, “Westfall Technik’te, dünyanın dört bir yanından en iyi üretim uygulamalarını tüm operasyonlarımıza getirmeye yenilik, tasarım ve getirmeye odaklanıyoruz” dedi.

IQMS’nin üretim operasyonlarındaki gücü ve Dassault Systèmes’in tasarım ve dijital dönüşümdeki gücü Westfall Technik için mükemmel bir sonuçtur. Şu anda hem IQMS hem de SOLIDWORKS’ü birden fazla yerde kullanıyoruz. Yeni ortaklığı kesinlikle dört gözle bekliyoruz. ” dedi.


IQMS, 20 ülkede 2.000 üretim tesisi, otomotiv, endüstriyel ekipman, tıbbi cihaz, tüketim malları için çözüm sunmaktadır.

İlginizi çekebilecek diğer yayınlarımız:

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir