3DEXPERIENCE CATIA V6 R2015X Deneyimi

3DEXPERIENCE CATIA V6 R2015 deneyimi. Tasarım geliştirme sürecinin baş sıralarında bulunan sorumluluklarından bir tanesi özetlemek gerekirse “tasarımın kalitesi detaylarda gizlidir” sözünden geldiğini ve başarılı tasarımların temelinde detayların yattığını söyleyebiliriz. Bu detayları ortaya çıkarabilmek için de uzmanlaşmış bir kadronun yanı sıra kullanmış olduğunuz sistemlerin şirketinize olan katma değerinin farkında olmak her zaman için önem arz ettiğini belirtebilirim.

Ayrıca beklentileri artan topluluklar için artık biz; sıradanlığın ötesinde mükemmellik seviyesine ulaşmış tasarımlar yapmak zorundayız.

Bu bağlamda, rekabet üstünlüğü sağlamak ve gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve fayda sağlamak amacı ile gelecek de ki yatırımlarınıza yön verebileceğini düşündüğüm bir platformdur 3DEXPERIENCE platformu.

3DEXPERIENCE CATIA V6 R2015X ilk izlenim

3DEXPERIENCE CATIA

Evet  bugün konuda da belirttiğim gibi Dassault Systemin 3DEXPERIENCE platformu ve CATIA V6R2015x hakkında ilk izlenimleri sizinle paylaşıyor olacağım.

Açık söylemek gerekirse ilk kullandığımda alışıla gelmiş düzenden çok farklı olduğunu gördüm. Ama sonra PLM için kullandığımız onca sistemlerin tek bir platformda toplanmış olması ve tüm endüstri  ihtiyaçlarına ve uygulamalara tek bir kapıdan, Cloud sisteminden ulaşıyor olabilmek, gerçekten bilgiye erişim hızı ve yönetimi açısından çok tatmin edici ve muazzam bir uygulama düşüncesi olduğunu gördüm.

Platform çeşitliliği

Bu sistemin temelinde aynı dili konuşan bir çok platform bulunmakta. Hepsi de ortak bir amaca hizmet ettiği için kullanıcı süreçlerinde başarıya ulaştırabilmek için her türlü imkanı vermekte.

Bu platformda ürünün fikir aşamasından – son kullanıcıya kadar hatta geri dönüşümüne kadar olan süreci, yani ürün yaşam döngüsünün nasıl kolay yönetilebileceğini gösteren basit ve profesyonel bir yöntem ortaya koyulmuş.

Bu platformun beğendiğim diğer bir özelliği de, her zaman her yerde tasarım ve geliştirme sürecine dahil olabilmenizi sağlaması ve tasarım ve geliştirme süreci dışında geri kalan tüm süreçleri yönetebilmenize olanak sağlamasıdır. Bu süreçler için daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. http://www.3ds.com/about-3ds/3dexperience-platform/

Ara özet

Gelelim CATIA konusuna uzun yıllardır CATIA kullanan birisi olduğum için CATIA nın yeni versiyonu olan CATIA V6 R2015x ile yep yeni bir ara yüze kavuştuğunu ve beraberinde bir çok  gelişmiş kabiliyetleri olan toollar eklendiğini gördüm. Düşündüğünüz zaman arka planda bir çok yazılım uzmanının ve matematikçinin bu konuda baya bir kafa patlatmış olduğu görünüyor. 

Dikkat çeken özellikleri

Yeni CATIA da bir çok dikkat çeken özelliklerden bir kaçını kısaca sıralamak gerekirse; büyük kapasiteli datalarda kolayca çalışma imkanının oldukça iyileştitilmiş olması, Product strcuter yapısında bulunan elemanların configured environment toolu ile kolayca ürün varyantlarının oluşturulması,  tasarımcıların ortak çalışmalarda model üzerinden dünyanın neresinde olursa olsun canlı olarak (real-time) kominikasyon sağlamaları,  3d Project navigation tool u ile projelerin detaylı incelenmesi ve product içinde bulunan ürünlerin doğruluğunun teyitiinin basitçe yapılması, my environment tool’u ile odaklanmak istediğiniz parça ve çevre geometrilerinin gösteriminin kolayca sağlanıyor olması, CATIA v5 den hatırlıyacağınız kumpas’a ekstra bir çok özellik ve yetenek eklenerek tasarım değişikliklerini kumpas üzerinden şekkilendirebilmenin kolaylaığı ve hızlılığının olması,  parça üzerinde yapacağınız değişikliklerin basit ve hızlı şekilde yapıyor olabilmeniz gibi daha sayamadığım bir çok özelliği mevcut.

Özetle benim görüşüm inanılmaz yetenekler le donatılmış heyecan verici bir sistem olmuş.

İlginizi çekebilecek diğer yayınlarımız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir